Paris har flere navne, men nok mest kendt som Lysets By. Her finder man de traditionelle sights som Louvre, Eiffel Tårnet, Nortre Dame og Champs Elysees.
Byen fik en bygemæssig opblomstring i det 19. århundrede under perioden ”Belle Epoque”, hvor værker som Eiffel Tårnet og den første metro linje dukker op. I denne periode oplever Paris en by omlægning, hvor små snævre gader med mange træ huse omdannes til brede avenuer med neo – klassiske bygninger.
Vi nævner godt nok byen som Lysets by, men andre vil måske nærmere betegne byen som Kærlighedens By. Så vil man se byens foretrukne sted for et frieri, skal man opleve broen Pont des Art.
Paris oplever stadig megen byfornyelse. Vi kan nævne området i Paine Saint – Denis som bl.a. huser det nationale fodbold stadion Stade de France og forretningsområdet LandyFrance.
Af særlig moderne arkitektur skal fremhæves Pink Flamingo Paris, Parc du Mille’naire, Patrick Roger Boutique og Ecole Bobigny.
Paris byder på mere end 90 forskellige markeder. Mange har kun åbent i weekenderne og her kunne vi anbefale en tur på Monmartre højens Brocante des Abbesses, Marche’ aux Puces de St – Ouen eller Les Puces de Montreuil.
Når man tænker på, at Paris er en stor by med mange bygninger, bliver man overrasket over de mange parker byen har. Vi vil blot nævne Bois de Vincennes, som er den største, Bois de Boulogne og Jardin du Luxembourg.
Unden mad og drikke…..
Leder man efter en parisisk cafe med ægte sjæl kunne det være Cafe de Flore i 172 Boulevard Saint – Germain med sin elegante Art Deco stil.
Nogle siger at vi spiser for lidt fisk, så hvad med et besøg på The Fish Club i 58 Rue Jean Jaques – andre siger at vi spiser for usundt……”Og hva’ så?”…. Kager nydes hos Angelina i 226 Rue de Rivoli.
Er man på jagt efter nogle fantasifulde cocktails anbefaler vi Experimental Cocktail Club, Batofar, Le Sans Souci eller La Famille.
Hvad gemmer Paris eller på, som man ikke nødvendigvis lige snubler over?
Museet Guimet med orientalsk kunst eller Kloak system museet…..The Paris Sewer Museum, eller det lokale overdækkede fødevare marked Marche’ St. Quentin for ikke at glemme en japansk perle af et historisk teater La Pagode.
Vi slutter vores parisiske rundrejse af små hemmeligheder af med restauranter: L’Etage de Pastavino i bagenden af en typisk italiensk delikatesse forretning i Saint Germain, den tidligere is fabrik ”Les Frigos” som nu er byens artisters foretrukne restaurant eller restaurant Chez Louisette på loppemarkedet Marche aux Puces.
AU REVOIR Paris, siger vi bare.