En spændende by med masser af historie bag sig. Ikke mindst når man går helt tilbage til perioden fra 1541, hvor tyrkerne herskede på disse kanter i mere end 150 år.
Mange drager til denne by for at opleve kulturen, de specielle seværdigheder samt få en storslået kulinarisk oplevelse. Man står på Borghøjen, som er optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv og skuer henover Fiskerbastionen, Matthiaskirken, Margrethe øen og floden Donau, der deler byen i Pest og Buda.
Fra den kulinariske verden vil vi fremhæve gullasch. Men det vi Vesteuropæere kalder gullasch hedder i Ungarn pörkölt, mans gulyas i Ungarn er en kraftig suppe med kødstykker, kartofler, urter og naturligvis masser af paprika.
Vil man købe lidt af de spændende krydderier eller en af de mange pølser med hjem, anbefaler vi den store markedshal (Nagy Vasarcsarnok) eller en tur til loppemarkedet Ecseri. Om lørdagen kommer folk fra landet til byen med deres varer.
Man kan ikke tage til Budapest uden at have besøgt et af de mange termiske bade, hvor Gellert er den mest kendte af slagsen.
Udenfor Budapest er der flere interessante udflugtsmuligheder: Pusta området kendt for ridning, eller hvad med en jeep safari i grusgrav. Man skal da heller ikke så langt uden for Budapest før man kan besøge vingårde og samtidig få lokalt mad. Ture til atomkraftværk eller et besøg på AUDIs bilfabbrik kunne måske også have gruppens interesse, og vil man kombinere flere byer kan man let komme til enten Wien eller Bratislava. Vi foreslår, at man får lov til at køre en kampvogn eller prøver byens berømte Trabi-race.
Efter de mange oplevelser kan man let forfalde til et besøg hos Gerbeaud, som er byen mest kendte konditori. Eneste problem her er, at det kan være svært at vælge mellem de mange kager. Er man mere til afternoon te, kunne et besøg på verdens smukkeste cafe måske trække - o–gå kaldet New York Kavehaz.